### INI_OASYS-ben vagyok ###
OnlineAlbum.hu | au_header

******* Log_user továbbadása :
böngészett user : / belépett user (régi) :

*** sesce_user (head_menu(login_sess)) *** :

!!!!! SES_ID-2(login_sess) :

SESSION DB-ből :
- TÓL ** ### DB CONNECT ### **

** oa_proot : /home/adminoa/public_html

### INI_OASYS-ben vagyok ###

*******localhost*********

*******adminoa_vp*********

*******SoftGas_13*********

- IG ## KAPCSOLÓDTAM ...
IZÉ
KAPCSOLAT1 : Resource id #11
DB KApcsolat után
Béta verzió

 

Már nem kell lemondanod a valaha rögzített élményeid felidézéséről!

 
Onlinealbum - HOME

A felismerés ...

 

... és nálad mi a helyzet?

Ha valami hasonló, akkor javaslom, csapj is bele az on-line Albumod elkészítésébe! Nézzük mi is volt a kiindulási állapot (legalábbis nálam):

1. Fiókokba zárt tengernyi fénykép
Több évtized alatt készült fotók családról, barátokról, osztály- és munkatársakról, hazai és külföldi -, privát és szalmai utakról, megannyi élményről. Hiába rendezném hagyományos albumba, azt csak kevesek láthatnák. Pár hete, egyetemi találkozónkon egyik tankör társam néhány akkori képet vetített ki számunkra. Ti is szerettek nosztalgiázni?

2. Digitális fájlok árasztják el gépeinket
Neked is tele van a számítógéped és az okos telefonod töménytelen fényképpel? Bár törekszünk a képeink megőrzésére, a legfőbb gondot az jelenti, hogy mit is törölhetünk (a hely ugyanis mindig kevés). Veled is előfordult, hogy szerettél volna pár képet megmutatni, de amit éppen keresel, azt sohasem találod?

3. Soha elő nem vett videókazattáink
Mintegy 100 db. VHS videó felvétel és Muster kazetta porosodik a fiókomban. Pedig jó lenne megnézni egy-egy régi filmet, vagy éppen a Görög-Ciprus-Rodos-Izrael utunkon, közel 20 éve készült videó felvételt, amiért folyton nyaggatnak útitársaim. De hát kinek van arra ideje arra, hogy előkeresse 2 fióknyi kazettából?

4. Rég halott bakelit lemezeim
Egykori bakelit lemezeinkre de sokat buliztunk. Nem is tudom mikor hallgattam őket utoljára, pedig itt sorakoznak a polcomon. A neten is megtalálhatók a régi slágerek, amiket szívesen hallgatnánk újra. A különböző generációk zenéje jól jellemzi az adott korszakot, de magát az embert is kedvenc zeneszámai. Te is szívesen megmutatnád a tieid?

5. CD-k, DVD-k, kazetták mindenhol
A bakelitlemezeket felváltották a CD-k és a DVD-k, de ezekből is van szép számmal szanaszét a lakásban, főként, ha hozzávesszük a különböző számítógépes programok és adatok hordozóit is (a lassan elfelejtett floppy-kkal egyetemben). A hangkazetták már lehet megnyúltak, de azokon is őriznek régi slágereket, egy-egy hasznos előadást, vagy éppen gyermeked gőgicsélését. Ugye Te sem válnál meg ezektől?

6. A könyvespolc azért megmarad
Sok-sok könyv gyűlik össze egy ember élete folyamán, ki nagyobb, ki szerényebb könyvespolccal büszkélkedhet. Mondani se kell, ezek formája is megváltozik digitális korunkban (lásd: e-book, hangos könyv). Azonban az írásos dokumentumok szerepe és jelentősége továbbra is megmarad, elég, ha csak egy szép versre, egy fontos okmányra, egy érdekes cikkre, de akár a TV kezelési utasítása gondolunk. Te is elteszed ezeket?

7. Website-ok, amiket másoknaknak is ajánlunk
Internet böngészéseink során rengeteg website kerül a látókörünkbe. Többnyire valami konkrét dolgot keresünk, aztán véletlenszerűen egészen másfele kalandozunk el, s közben sok-sok hasznos oldalra és információra bukkanunk. Bizony jó lenne ezen oldalak linkjét megőrizni, hogy máskor könnyebben ráleljünk. Erre vannak lehetőségek a különböző böngészőkben, de a különösen érdekes oldalakat ugye Te is megmutatnád barátaidnak?

Vissza Bezár

A hagyományos tárolási módozatok

(ilyenek voltak)
  • 1. Fényképes fiók
  • 2. Digitális képek állománya
  • 3. Videókazetták
  • 4. Hanglemezek
  • 5. Hangkazetták, CD-k, DVD-k
  • 6. Könyvespolc
  • 7. Website-ok

 

Ugye neked is jól jönne egy hasonló Album?